Figuren uit de Camera Obscura

De Camera Obscura was het populairste boek van de 19e eeuw. Hildebrand, pseudoniem voor Nicolaas Beets, beschreef in zijn boek de wederwaardigheden van een aantal Haarlemse figuren en families.
Een aantal verhalen eruit inspireerden componist Freek Hoek tot een muziekstuk voor strijkorkest en triangel, dat zondagmiddag 17 november a.s. zal klinken in de Antoniuskerk van Kortenhoef.

Componist Freek Hoek, die deel uitmaakt van het orkest, heeft verschillende composities op zijn naam staan. Het Kennemer Consort is een strijkorkest met ervaren amateurs dat onder leiding staat van dirigent Jean-Pierre Gabriël.

Naast Camera Obscura, staan het Adagio van Guillaume Lekeu en de Serenade voor strijkers van Joseph Suk op de lessenaar.

Het Adagio voor strijkers schreef Lekeu kort na het overlijden César Franck. De hechte band tussen leerling en zijn muzikale vader is elke seconde voelbaar in deze tedere en slepende melodie.

Josef Suk leerde op jonge leeftijd van zijn vader, dorpsorganist en koorleider, verschillende instrumenten spelen. Op het conservatorium in Praag was Dvorak zijn compositieleraar bij wie hij kind aan huis was.
Suk componeerde de Strijkers Serenade in 1892 in een zeer romantische stijl.

Het concert begint om 14.30u. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na afloop is er de gelegenheid in het Achterom om een glaasje te drinken samen met de leden van het orkest.